„Boldog születésnapot!”

2019.04.02. 08:20

Igenis létezik még romantika!

A székesfehérvári éjszakákba ezer titok, ezer szenvedély bújik meg, és olyan felemelő érzés, amikor egy ilyenbe botlik az ember.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Munkám végeztével fáradtan indultam haza tegnap, s egy zárt udvarnak tekinthető területen áthaladva gyertyák fényére lettem figyelmes. Nemcsak a szememet vonzotta a sok kis lobogó fénycsóva, de ösztönösen a szívemet is. Este 10 óra. Miféle lángok ezek, miközben csak egy ember szaladgál az apró mécsesek között, hogy megküzdjön az ilyenkor mindig rossz széllel. Mert már az öregek is megmondták, a jó szél estére eláll.

Nem bírtam a vággyal, mert meg akartam tudni, mi történik itt. Egy fiatalember mécsesgyújtó eszközzel futott ide-oda, hogy a szél borzolta kihunyt lámpásokat újra életre keltse. A térhez képest kiterjedt területen feküdtek a gyertyák, s a hátam mögött egy magasabb épület tornyosodott.

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Mi történik itt? – kérdeztem, tán szemtelenül, tolakodóan.

Egy hölgynek üzenek, ha a szél megbékélne, talán meglátja. – válaszolta az ifjú.

Telefonomat elővettem, hogy képet készítsek a betűket formázó apró világokról. És persze a videó sem maradhat el, aminek forgása közben kérdezte a fiatal úr: – Látszik, mi ez?

És akkor fedeztem fel, hogy „Boldog születésnapot!”

Hát, kedves ismeretlen hölgy! Kívánom minden Feol-olvasó nevében: Éltesse Isten! Ön pedig áldja azt a percet, amikor ezt a fiatalembert megismerte, mert ő rázta fel az ilyen vénembert, mint én vagyok, hogy igenis létezik még romantika!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!