a saját környezetünket kellene rendben tartanunk

2020.02.25. 21:14

Haladjunk kis lépésekben!

Héjj Vivien

Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

Mostanra divat lett minden, ami öko és/vagy bio. Hirtelen egyre többen lettek környezetvédők, próbálnak a klímaváltozás ellen tenni.

Tüntetnek minden ellen, ami veszélyesnek tűnik és adományoznak bármilyen szervezetnek, ami a környezet védelmét szolgálja. Ezek mind nagyon szép dolgok, becsülendők. Ám talán mielőtt megpróbáljuk megmenteni a világot, először a saját környezetünket kellene rendben tartanunk. Városszerte egyre többször látom, hogy a társasházak lakói a köztéri, parkokban elhelyezett szemetesekbe hordják le a háztartási hulladékot. Hogy mi ezzel a baj? A köztéri szemeteseket nagyjából heti rendszerességgel ürítik. Az eset épp ezért így szokott kinézni: az üres szemetes tetejére felteszik a szemeteszsákba csomagolt háztartási hulladékot, ami méretéből adódóan nem fér bele a kukába, hanem annak tetején csücsül. Ezáltal úgy tűnhet, hogy a hulladéktároló tele van, holott valójában – a „betolakodó” alatt – teljesen üres. Ennek következtében az apróbb szemetek már a kuka körül tornyosulnak, szennyezve a parkokat, ligeteket.

Természetesen minden társasháznak van saját konténere, ahová gond nélkül kidobhatja minden lakó az összegyűlt szemetet. Tegyünk is így! Ez apró dolognak tűnhet, aminek betartása semmi pluszköltséggel és -energiával nem jár, mégis sokat tehetünk vele a környezetünk tisztaságáért, védelméért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!