Jegyzet

2019.07.03. 07:05

„A rottweiler tartását tiltanám átlag állattartó számára”

Több évtizedes kutyás tapasztalattal, az állatvédelem és hobbiállattartás szakmai fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérve kimondom azt, amit manapság nem divatos kimondani: a rottweiler tartását tiltanám átlag állattartó számára, s nem csak a hétfői szörnyű eset miatt.

S. Töttő Rita

Van még pár ilyen fajta, ahogy cikkünkben a szakértő is megfogalmazta – bár én a pitbullt is ide sorolom, annak ellenére (vagy épp azért), hogy most nagyon trendi. Mióta módosították az állatvédelmi törvényt, és kikerültek belőle a veszélyességre vonatkozó fajtaspecifikus meghatározások, egyre többen választják maguknak őket. De kérdem én, tarthatok magamnál engedély nélkül fegyvert? Nem. Pedig ezek a fajták éppen ilyenek – életveszélyesen meg tudják sebesíteni az embert, ölni képesek, s ami még durvább: ahhoz, hogy ez megtörténjen, nem kell az ember akarata, parancsa. Hogy ezt az állat önálló döntésének vagy ösztönös cselekedetének hívjuk, döntsék el a genetikusok, engem nem érdekel. A lényegen nem változtat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!