Jegyzet

2018.11.08. 06:45

A pesti ember mondta

Két ízig-vérig pesti jampi ellátogatott a fővárosból vidékre, hogy “segítsenek”.

Nagy Zoltán Péter

Anarchiagyártó képességgel felruházva Kanász-Nagy Máté és Pitz Dániel valahogy bele akart rondítani például Velence életébe. Nem tudom, az újpesti LMP-s és a dél-budai LMP gyermektagozata kiválósága miért tartott sajtótájékoztatót Velencén a korzóban. A sajtótájékoztató a gyér érdeklődés miatt erősen lekorlátozódott, csak egy helyi tévé volt kíváncsi rájuk. A két figura lefilmeztette magát a haverokkal, hogy hazugságaikat kitegyék a világhálóra. Na, amikor azt megláttam, nálam akkor gurult el a gyógyszer. Kanász-Nagy bámulatos tájékozottságot színlelve mindjárt a film elején kijelentette, hogy a helyi oligarcha és a velencei polgárok konfliktusáról van szó. Kedves libapásztornak is gyenge uram, ez meg mi? Uniós támogatással önkormányzati területen az üzemeltetető cég építene apartmanokat. Mi közötök van ehhez nektek, akik az Árpád út valamelyik cukrászdájában szopogatjátok a csokis fagyit? Kanász-Nagy uram felütését még nagyobb mélységbe tudta rántani az LMJ ifjú titánja: „Itt állunk a Velence Korzó tetején, melyet 2014ben adtak át, és azóta is nagy örömére szolgál mindenkinek, aki lelátogat a Velencei-tóhoz.”

A pesti gőg gyomorforgató stílusa csak kihozta, hogy „lelátogat”. Pitz uram! Nekünk, vidékieknek nem szokásunk lelátogatni, lemenni helyekre. Ha neked úgy tetszik, „lent” élünk, ezért mi elmegyünk a célunkhoz. Te pedig ne gyere „le” hozzánk problémát kezelni! Ne gyere, mert nagy valószínűséggel nem ismered, ugyanis a felsőbbrendű hályogod eltakarja a vidéki létet! A pökhendi Pitz így folytatta a korzó emeletén állva: „Ennek az épületnek a tetejére (és itt felmutatott!) Görgiczei Zoltán… most 16 darab apartmanlakást szeretne építeni… és a több száz itt lakó velencei lakos elől veszi el a panorámát…” Ennek az óbudai Pitznek vagy fogalma sincs arról, mit beszél, vagy tudatosan hazudik. Ott bazsalyog az épületen és felfelé mutatva határozza meg az építkezés helyét, miközben az apartmanokat a lábánál építenék meg. Ha az épület tetejére építenének bármit, az valószínűleg venne el a kilátásból, de nem ezt tervezik! Amit építenének, egy centivel sem emelné a jelenlegi építményt, azaz a kilátást sem zavarná.

Legyen inkább az, hogy buta a két fővárosi politikus, és fogalma sincs, mi mellé és mi ellen áll, de magyarázza már meg valaki, mi a csudának tolják el (nekik „le”) a képüket olyan ügyben, ami a velenceiekre tartozik? Helyi kezdeményezés történt, ami a helyieket érinti. Felnőtt emberek élnek Velencén, akik tudnak a saját kérdéseikre válaszolni, és nem szeretnének politikát gyártani mindenből!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!