F1

2022.10.13. 10:48

A FIA nem áll a helyzet magaslatán

A Forma-1 világa mindig hangos volt a vitáktól, az elégedetlenségtől, de az esetek nagy többségében az FIA az adott helyzethez képest uralni tudta a káoszt.

Beke Zsombor

Forrás: pixabay.com

A közelmúltban azonban ez az állítás már nem teljesen igaz, gondoljunk csak a tavalyi elhíresült idényzáróra, de az idei évadban sincs mindig a helyzet magaslatán a nemzetközi szövetség. Nyilván minden sportágban vannak problémák, rossz döntések, de az autósport csúcsát jelentő Forma-1-ben néha kétségbeejtő a fejetlenség. Elég csak a suzukai hétvégére gondolni, ahol a különböző szabályértelmezések miatt hosszú percekig a levegőbe lógott Max Verstappen második világbajnoki címe, de a vizes és ködös körülmények között pályára hajtó traktor is borzasztó emlékeket idézett fel a szurkolókban... Jules Bianchi hasonló körülmények között vesztette életét pont ezen a pályán. Az FIA-nak ez mellett a költségvetési sapka betartásával is meggyűlik a baja, hiszen immár hivatalos, hogy a Red Bull ugyan kis mértékben (5% alatt), de túllépte a költségvetési plafont. A kérdés már csak az, hogy ezt hogyan kezeli a szövetség, hiszen több millió eurós túlköltekezésről van szó, ami a pályán tizedeket is jelenthet. Ha ezt a kérdést sem tudja jól kezelni az FIA, akkor komoly lavina indulhat be a száguldó cirkuszban újabb vitákat szülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!