Vélemény

2022.02.01. 15:00

A pártelnök és az ötvenes évek

Alig két héttel az ünnepek után, városunk csodálatosan helyreállított sóstói természetvédelmi területén liberálbolsevik egyedek egy ocsmány graffitis akció keretében, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal gyalázták többek között Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznőt, kifejezve nemtetszésüket az Elkxrtuk című film helyi bemutatása miatt.

Lukácsy József

Egy beszédes képkocka az Elkxrtuk című filmből, ami egyébként a legnézettebb film lett 2021-ben. „Az emberek többségét nem a film, hanem a 2006 októberében történt brutális megtorlások emlékeztetik az elkobzással, kuláklistákkal, kitelepítésekkel, az egyházak üldözésével és több száz ember felakasztásával jellemezhető 50-es évek históriájának egyik neosztalinista változatára”

Forrás: IMDB

Megbotránkozást keltve a város polgárainak körében. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán a véleménynyilvánítás ezen formáját elfogadhatatlannak nevezte, kifejezve evvel közösségünk kulturált, jóérzésű tagjainak vélekedését.

 

A gyalázkodók feltehetően nem a szabadelvű-konzervatívok eminensei. De minderről miként nyilatkoztak az ellenzéki önkormányzati képviselők? Már aki egyáltalán megszólalt ebben az ügyben.

 

Ráczné Földi Judit, a DK képviselője mélységesen elítélte a rongálásnak és gyalázkodásnak minden ilyen és ehhez hasonló formáját. Igaz, néhány nappal később, az ATV A nap híre című műsorában már más hangokat pengetett, egyetértve a Transparency International – amely egy külföldről pénzelt balliberális NGO – azon megállapításával, hogy Magyarország Európa második legkorruptabb országa. Megnyilatkozásai szerint Székesfehérvár gazdasági és társadalmi környezetével együtt szintén ebbe a kategóriába tartozik. Kijelentéseinek tartalma és stílusa nem sok rokonságot mutatott az igazsággal és tisztességgel. Az MSZP képviselője, Márton Roland bizonyára a Fehérvári Tükörbe nézett és abban saját magát látta, miközben Bangóné kizárását gyászolta. Bár a fővárosi hiperpasszív politikai körökből úgy hallani, hogy a történtekből akár profitálhat is. A helyi Momentum Mozgalom (?!) városi elnöke, Barlabás András félelmetes tényfeltáró igazságlevelet küldött napilapunk szerkesztőségébe:„A hangnem és a stílus nem, a felháborodás viszont érthető!”, írja szociálpszichológusokat is megszégyenítő magabiztossággal. A „féligazságokra épített, hazug, sztálinista” időkre emlékeztető film az 50-es évek propagandafilmjeit idézi. A fideszes gyűlöletkeltést és uszítást be kell fejezni, adta ki a parancsot városunk kormányzati támogatásain nemrég sopánkodó és elutasító módon kommentelő kiváló pártelnök.

 

És milyen igaza van! Több mint harminc éve nem a balliberális oldal „antiszemitázik, nácizik és fasisztázik” naponta, hanem a nép-nemzeti árvalányhajas társaság. Manapság ez a konglomerátum börtönnel, antikorrupciós ügyészséggel, likvidálással vagyis teljes nagytakarítással fenyegetőzik és egyszerű többséggel, azaz a törvények ellenében készül alkotmányozásra, megteremtve a majdani magyar liberális woke ideológia alapjait. Természetesen az európai parlament által meghirdetett uniós jogállamiság nevében.

 

Szeretném a lila és zöld pártelnököt tájékoztatni arról, hogy az emberek többségét nem a film, hanem a 2006 októberében történt brutális megtorlások emlékeztetik az elkobzással, kuláklistákkal, kitelepítésekkel, az egyházak üldözésével és több száz ember felakasztásával jellemezhető 50-es évek históriájának egyik neosztalinista változatára.

 

A felelősök közül senkit nem állítottak bíróság elé, a főszereplők szavazóiknak köszönhetően még mindig a baloldali politika irányítói, élükön az évente többször is bérmálkozó karmesterrel. Aki az előválasztások előtt, Fehérvárra is előre leosztotta a kártyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!