SÉTA

2019.04.07. 07:38

Mi a cél a gyűlölettel?

Életünk különböző szakaszán tartva megfogalmazódik a legmagasztosabb cél, amelyre epedve vágyunk, hogy boldogok legyünk. Ezt mindenki máshogy képzeli el, ám csak kevesen valósítják meg. Pedig a lehetőség adott.

Amikor valami nem úgy alakul, ahogy elképzeltük, annak mindig van oka, és a legegyszerűbb, ha másokat teszünk hibássá, amiért adott helyzetbe kerültünk. Valahogy így működik a fajgyűlölet, s a politikusok utálata is. Egyszerűbb keresni egy bűnbakot, akit hibáztathatunk, ám sokszor figyelmen kívül hagyjuk, hogy ettől változni semmi nem fog. A legnagyobb gond nem is az, ha nem vagyunk képesek beismerni hibáinkat, hanem ha nem akarunk változtatni. Ha valami nem jó, a kulcs a változás. A változásra való képességet tanulással sajátíthatjuk el, ám a hajlandóságot magunkban kell kialakítanunk. Lehetetlen egyszerre gyűlölködni és boldognak lenni.

Ha a boldogság a cél, a gyűlöletet el kell engednünk. Mindenkit arra bátorítanék, hogy merje beismerni a hibáit, majd változtatni. Csak így tanulhatunk meg boldogok lenni.

Csóka Dorottya 12. A,

Tóparti gimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!