SÉTA

2019.04.21. 07:30

A felnőtt élet kapujában

Ismét a végéhez közeledik a tanév, a középiskolások pedig bőszen készülnek a ballagásra, a tanáraiktól való búcsúzásra, valamint az érettségire.

Véleményem szerint sok évfolyamtársam nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy tizenkettedikesnek lenni másról sem szól, csak az állandó stresszelésről és a határidők tartásáról. A tanárok már szeptemberben közlik velünk, hogy a tanév végeztével vár ránk eddigi életünk egyik legnagyobb megmérettetése, az érettségi. Erre sokan ijedten kapjuk fel a fejünket, viszont ezen kívül is van pár dolog, ami miatt egy végzős izgulhat.

Az általában télen tartandó szalagavatókon meseszép előadásokat adnak elő a diákok, közben pedig mindenki azon idegeskedik, hogy el ne rontsa a lépést a táncban, vagy el ne felejtse a szövegét a produkció közben. A tablófényképezés ismét egy mérföldkőnek számít sokak életében, amire képesek vagyunk akár egész nap készülődni. Mindeközben a tételeket is folyamatosan ismételni kell, hisz érezzük, hogy az érettségi időpontja egyre csak közeledik.

Közeleg a központi ballagási ünnep – tavaly így búcsúztak a diákok Fehérváron
Fotó: FMH-Archív (FG)

Azonban mielőtt számot adnánk tudásunkról, vár ránk egy program, ami feloldja az egész éves feszültséget. Ez nem más, mint a bolondballagás, amikor a végzős tanulók különböző maskarákba öltözve búcsúznak a tanévtől. Ezen a napon a felnőtt élet küszöbén álló diákok újra gyerekek lehetnek, és jelmezüknek egyedül a fantáziájuk szabhat határ. A már sok éve hagyományosan megrendezendő program idén ismét az Alba Pláza előtt indul útjára egy felvonulás formájában, egészen a Zichy-színpadig. Itt a város valamennyi tizenkettedik évfolyamos osztálya – akik előzetesen jelentkeztek fellépésre – fognak előadni különböző műsorokat.

Az eddigi bolondballagásokhoz képest viszont annyi változás van az ideivel kapcsolatban, hogy az eseményt nem a már megszokott központi ballagás előtti pénteken rendezik meg, hanem április 30-án. A dátum módosítása azonban nem befolyásolja a programot, hiszen idén is megannyi színes előadásban lehet része a bolondballagásra kilátogató közönségnek.

Berényi Boglárka 12.D

I. István-szakgimnázium, Székesfehérvár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában