2018.02.12. 06:45
Kalandok a menzán
Enni márpedig muszáj. És hová máshová menne a dolgozó ember minden nap, mint a menzára?
A változatos étrend, sok növényi alapú étellel tesz jót
Forrás: SHUTTERSTOCK
Mert a menza olcsó, közel van és időt, energiát spórolhatunk meg vele, nem kell esténként a tűzhely mellett zárni a fárasztó napot. Az, hogy a menzán jó az étel, sajnos az esetek többségében nem mondható el. Viszont egy kedves, szellemes és mindig vidám konyhai alkalmazott sokat javíthat az ebéd élvezeti értékén. Kezét csókolom! – mondja jó hangosan, ahogy belépek és tálcát veszek. Egy jó zöldbableves? – kérdezi széles mosollyal.
- Gyümölcsöt is tessék ám vinni! – figyelmeztet. -Á, még a tegnapit sem ettem meg – mondom én. – Akkor hamarosan almáspite lesz otthon – hangzik a válasz. Ezen már nekem is mosolyognom kell. Jókedvűen ülök le és eszem a zöldbablevest, ami ugyanolyan, mint tegnap a gombaleves volt.