kíváncsi szemek

2018.06.15. 15:53

Több mint kétmillió látogató utazott a vb-re

Több mint kétmillió látogató érkezett Oroszországba a labdarúgó-világbajnokság alkalmából - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

Zaharova közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívására Oroszországba érkezik majd António Guterres, az ENSZ főtitkára, aki amellett, hogy június 20-án a moszkvai Luzsnyiki Stadionban megtekinti a Portugália-Marokkó mérkőzést, a rákövetkező két napon megbeszélést folytat majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel és Kirill pátriárkával, valamint felszólal a Valdaj politikai vitaklub tanácskozásán.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán az azeri, az örmény, a fehérorosz, a bolíviai, a kazah, a kirgiz, a moldovai, a panamai, a paraguayi, a tádzsik, az üzbég, az abház és a dél-oszét elnököt, a libanoni kormányfőt és a szaúdi koronaherceget sorolta fel a vb várható állam- és kormányfői szintű vendégei között. Mint mondta, a vendégek köre a későbbiekben bővülni fog, több állami vezető nemzete válogatottjának mérkőzésére érkezik majd Oroszországba.

Megjegyezte, hogy Donald Trump amerikai elnök is szívesen látott vendég lenne a vb-n. Május végi szentpétervári látogatása során egyébként Emmanuel Macron francia államfő elárulta, hogy a sportesemény alkalmából vissza szándékozik térni Oroszországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!