Vál

2017.05.04. 12:09

A „vaáli erdő” híres költőjét idézik - Közös szavalás a szobornál, gála a templomban

Vál – A magyar irodalom egyik csillogó alakja, Vajda János 1827-ben született, 1897-ben hunyt el, s gyermekkorát Válban töltötte. Meghatározó idők és élmények voltak számára. Emléke előtt tiszteleg a község.

Zsohár Melinda

A jubileumi ünnepség május 6-án, szombaton 15 órakor kezdődik a költő szobránál, ahol közös versmondással idézik meg a magyar költészetben szinte egyedi helyet és irányzatot képviselő lírikust - a reformkorosok, Ady és a nyugatosok között. A verses köszöntő után a váli katolikus templomban rangos gálaműsoron tesznek tanúbizonyságot a mai leszármazottak a dicső előd tiszteletére muzsikával, versekkel. Magyarország kilencedik legnagyobb templomát meg szokták nyitni rangos kulturális eseményeknek, ezúttal is így történik.

A Virtuózok tehetségei közül elfogadta a meghívást Wendler Enikő fuvolista, Bácsy-Schwartz Zoltán hegedűs és Magyar Valentin zongorista. Az irodalmi összeállítás előadói Berzsenyi Zoltán, Rékasi Károly és Simon Aladár színművészek lesznek, őket a Danubius vonósnégyes követi Koppándi Jenő, Miklós Adél, Máté Győző és Ribli Ilona közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!