Virtuálisan lehetett körbenézni

2020.06.20. 14:45

Virágos ágyások látogatók nélkül

A világ egyik leghíresebb és talán legszebb kertje Keukenhofban található: minden évben milliók kelnek útra, hogy gyönyörködjenek a színpompás tulipánokban, nárciszokban, jácintokban.

Veszprémi Napló

A holland tájfotós egy napon át zavartalanul körbefényképezhette a kertet Fotó: archív

A kertészek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a kert teljes pompájában ragyogjon. Igaz, hogy idén tavasszal nem voltak látogatók, ám ez nem változtatott a munka menynyiségén. Az ágyások ugyanolyan gondozottak, a virágok ugyanolyan gyönyörűek, a táj ugyanolyan festői, mint bármely másik évben – írja a senior.hu.

A holland tájfotós egy napon át zavartalanul körbefényképezhette a kertet
Fotó: archív

Szerencsére egy holland tájfotós, Albert Dros bejutott a lezárt területre, hogy megmutassa, milyen volt a tavasz idén Keukenhofban. Dros rajong a tulipánokért, és most zavartalanul kattintgathatta a gépét, nem kellett a turisták hadát kerülgetnie. A kert vezetői egy egész napra beengedték, mert úgy vélték, hogy a sok szépséget most is mindenkinek látnia kell – még ha csak virtuálisan is.

Így alkalmunk nyílik körbenézni és megcsodálni mindent: a vibráló színeket, az ikonikus szélmalmot, a színes tulipánfejeket, valamint a fák árnyékában megbúvó tavacskát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!