utazó

2017.10.13. 12:00

A Colosseum az ókori birodalom szórakoztatóközpontja volt -Eredeti célját használnák ki

RÓMA – Egy vállalkozó arról álmodik, hogy a klasszikus aréna megújul, és a mai közönségnek nyújt – igaz egészen másféle módon – szórakoztató előadásokat.

turizmus.com

Évente több mint hatmillióan látogatják Róma nevezetességét

Forrás: pixabay.com

A ma is lenyűgöző méretű Colosseumot évente több mint hatmillióan látogatják. Elgondolni is rémisztő, hogy itt valamikor gladiátorok harcoltak az életükért az oroszlánok és más vadon élő állatok ellen a közönség szórakoztatására. A felújítási tervek mögött egy kulturális projektekkel foglalkozó olasz cég áll, amely nagy ambícióval fogott hozzá a létesítmény arculatának jövőbeni megváltoztatására. Három évvel ezelőtt kezdték itt megszervezni az első klasszikus zenei koncerteket. A szervezők most abban reménykednek, hogy rendszeres szórakoztató műsorok kapnak helyet a legendás arénában, és olyan nagy tömegeket vonzanak majd, mint a kétezer évvel ezelőtti viadalok, csak ma már nem életre-halálra küzdenek majd egymással a fellépők. Az elmúlt 40 évben az aréna felső szintjeit lezárták. Ötéves, kiterjedt felújítás után hamarosan ismét megnyitják ezeket a szinteket a nyilvánosság előtt.

Évente több mint hatmillióan látogatják Róma nevezetességét
Forrás: pixabay.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!