bekerült a Guinness-rekordok könyvébe

2019.04.21. 09:30

Óriástojás vonzza a turistákat

A dél-brazíliai város különleges turistacsalogató látványossággal készül a húsvétra: egy 15,02 méter magas festett acéltojással.

Tóth Sándor

Így fest a világ legnagyobb díszített húsvéti tojása Fotó: Turismo e Cultura de Pomerode

A mintegy 25 ezres lélekszámú település idegenforgalmi testülete, az Associação Visite Pomerode kezdeményezésére helyi művészek alkották meg a gigatojást.

A színpompás, több egységből összeszerelt, 15,02 méter magas, 8,72 méter átmérőjű és 48 nap alatt elkészült óriástojás máris bekerült a Guinness-rekordok közé. Nyilván sokan járnak majd a csodájára, ugyanis az Osterfest alatti fesztiválon legalább 200 ezren megfordulnak Pomerodéban és a közeli, szintén német, illetve olasz etnikumú nagyvárosban, Blumenauban.

Így fest a világ legnagyobb díszített húsvéti tojása
Fotó: Turismo e Cultura de Pomerode

Nemcsak Brazíliában, hanem egy másik dél-amerikai országban is készülnek jelentős méretű húsvéti „nevezetességgel”. Igaz, nem acélból, kifestve, hanem favázra rögzített csokoládélapokból „építik fel” a szomszédos argentínai Miramarban a 10,5 méter magas óriástojást, amellyel egy korábbi rekordot akarnak megdönteni. A 4100 kilogramm csokoládét tartalmazó édességet húsvétvasárnap szétosztják a miramariak és a városba érkező vendégek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!