Döntő szempont az ár

2021.02.21. 07:30

Már tervezik a nyaralást a magyarok

Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is – derül ki a szallas.hu friss felméréséből. A válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik.

Veszprémi Napló

Várhatóan idén is népszerű úti cél lesz a Tisza-tó környéke

Fotó: Polgár Bettina / Veszprémi Napló

Online felmérést végzett a portál az utazni vágyók körében idén januárban. Az eredmények szerint a többség tervez nyaralást, és már minden ötödik válaszadó le is foglalta szálláshelyét.

A felmérés ugyan nem reprezentatív az ország lakosságára nézve, de a válaszok tanulsága szerint a szállás kiválasztásában döntő szerepet játszik most az ár, a tisztaság és a biztonság.

Várhatóan idén is népszerű úti cél lesz a Tisza-tó környéke
Fotó: Polgár Bettina / Veszprémi Napló

A vakációzástól ódzkodók leggyakrabban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokra (63 százalék), magától a járványtól és így a megbetegedéstől való félelemre (14 százalék), anyagi helyzetükre (13 százalék) és egyéb okokra (10 százalék) hivatkoztak.

Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszer ű lesz, akárcsak az Őrség, a Mátra és a Tisza-tó. A szállások közül a hotelek (34 százalék), az apartmanok (31 százalék), majd a panziók és a vendégházak (27 százalék) kedveltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!