Bepillantás a konyhaművészet rejtelmeibe

2019.02.17. 08:00

Magyar ízek Spanyolországban

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a magyar nagykövetség közreműködésével Spanyolországban is népszerűsítették séfjeink és borászaink a magyar konyhát és borokat a nemzetközi gasztronómiai találkozón.

Tóth Sándor

Foie Gras Gerbeaud – libamájzserbó a Madrid Fusión gasztronómiai csúcstalálkozón Fotó: kollázs

Tekintettel a gasztroturizmus erős vonzerejére, egyre nagyobb támogatottságot kap, hogy tehetséges szakácsaink és borászaink részt vegyenek a szakág külföldi fórumain. Erre adott alkalmat január 28. és 30. között a Madrid Fusión, amelyre a világ minden részéről érkeztek neves séfek.

Foie Gras Gerbeaud – libamájzserbó a Madrid Fusión gasztronómiai csúcstalálkozón Fotó: kollázs

A 17. alkalommal megrendezett gasztronómiai konferencia és csúcstalálkozó különlegessége, hogy Budapest Koppenhágával és San Franciscóval együtt meghívott vendége volt a programnak. A főzőbemutatók és a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület standján kínált ételek – szilvásváradi pisztráng szarvasgombával és zellerrel, bárány- és libamájfalatok szomolyai feketecseresznye-lekvárral, somlói galuska zserbó – a folyamatosan megújuló magyar konyhaművészet tradíciót és az innovációt képviselték. Reméljük, sokakat meggyőztek, hogy érdemes megnézi és „megkóstolni” Magyarországot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!