Anglia

2017.10.20. 10:00

Londoni a világ legjobb bárja

Már elegendő a brit fővárosba utaznunk, hogy egy felejthetetlen estét tölthessünk a Hotel Savoy világelsőséggel büszkélkedhető bárjában.

Tóth Sándor

Erik Lőrincz olyan legendás bártenderek követője a Savoy bárpultja mögött, mint Ada Coleman, Harry Craddock és Peter Dorelli

Forrás: Fairmont.com

A patinás luxusszálloda nevezetessége, az American Bar október 5-e óta az exkluzív szórakozóhelyeket rangsoroló Drinks International Magazine toplistájának első helyére került az 500 italszakértőből álló zsűri döntése alapján. A 2017-es ranking szerint a második helyen a szintén londoni Dandelyan szerepel, a harmadik legjobb pedig a New York-i NoMad Bar lett. Már a legjobb tíz sikerlistájából is kiderül számunkra, hogy két világváros, London és New York bővelkedik a legkiválóbb bárokban, s ők a koktéltúrák igazi fővárosai.

Erik Lőrincz olyan legendás bártenderek követője a Savoy bárpultja mögött, mint Ada Coleman, Harry Craddock és Peter Dorelli
Forrás: Fairmont.com

A versenyt az idén megnyerő American Bar, a világ és egyben Európa legjobbja 1903 óta „üzemel” a londoni Savoy Hotelben. A tengerentúli, az USA-ba irányuló jelentősen megnövekedett utazási kedv hatására az elsők között népszerűsítette az amerikai koktélokat a 19. századtól. A bár vezető mixere 2010-től a magyar származású, nyitrai születésű Erik Lőrincz igazi koktélművésznek számít.

Címkék#London#pub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!