Közel 320 méter hosszú

2019.01.05. 15:00

Meghódította a szívünket Európa legnagyobb hajója

Gigantikus méreteivel és lenyűgöző belső pompájával meghódította az utazóközönséget Európa legnagyobb hajója.

Benedek Bálint

Meraviglia olaszul annyit jelent: csoda. S valóban, ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, amely az utast hatalmába keríti, amikor felszáll a hatalmas hajóra

Fotó: Benedek Bálint

Meraviglia olaszul annyit jelent: csoda. S valóban ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, amely az utast hatalmába keríti, amikor felszáll a hajóra. A minden eddiginél káprázatosabb élményeket kínáló járművet – az MSC hajótársaság flottájának 13. tagjaként – még 2017-ben az 500. születésnapját ünneplő Le Havre kikötőjéből bocsátották vízre, nevét a híres olasz színésznőtől, Sophia Lorentől kapta. Az MSC hajótársaság interneten elérhető bemutatkozója szerint a Meraviglia a korszerű technológia, a dizájn, a kényelem és a gyakorlatiasság kifinomult keveréke, minden apró részletén érződik a tenger iránti szenvedély. Ahogy a neve is utal rá, ez a tengerjáró elkápráztatja összes utasát.

Sophia Loren olasz színésznő keresztelte el a hatalmas monstrumot

Rengeteg szórakozási és étkezési lehetőséget kínál, újítás a hátsó fedélzeten kialakított, óceánra néző, kétszintes promenád a 480 négyzetméteres LED-kupolával, valamint egy lenyűgöző szórakoztató részleggel, melyhez kültéri medence csatlakozik. Ezenkívül a három- három szomszédos kabin egybenyitásának lehetősége a családok kényelmét segítő szolgáltatás. Továbbá szintén egyedülálló az a fedélzeti művészeti galéria is, mely a párizsi Louvre-ból kölcsönzött műalkotásokat is felvonultat. A fedélzeten ingyenes és térítéses szolgáltatások kápráztatják el a vendégeket: 5 étterem, 4 bár, 3 eltérő korosztálynak szóló gyermekklub, színházterem, 4 úszómedence, vízi park csúszdával és attrakciókkal – összeköttetésben egy fedett élményparkkal – szórakoztat. Heti 6 alkalommal a Cirque du Soleil egyedülálló vízishow-előadást kínál a külön erre a célra épített teremben. Az éttermek mellett a nap 24 órájában büfé várja az utazót, aki a tenger gyümölcseiből készített ínyencségeken kívül szinte mindenféle nemzet ételeibe belekóstolhat. Felsorolni is nehéz az összes kényelmi szolgáltatást. Ráadásul az utazás első néhány napja azzal telik, hogy az utazó a legrövidebb úton megtalálja 2244 kabinból a sajátját. Ehhez persze érthető térképekkel, páratlan, illetve páros oldal megjelöléssel segít a társaság.

Meraviglia olaszul annyit jelent: csoda. S valóban, ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, amely az utast hatalmába keríti, amikor felszáll a hatalmas hajóra
Fotó: Benedek Bálint

 

Ettől függetlenül egy ilyen gigantikus úszó hotelben könnyedén felesleges köröket lehet tenni. Az utazók gyakran idegenkednek ettől az utazási formától, hiszen tartanak attól, hogy az esetleges billegéstől tengeribetegek lehetnek. E sorok írója éppen egy viharos utószezonban kerekedett fel, s bár kint olykor 20 méteres hullámok csapkodták a hajótestet, ebből belül vajmi keveset lehetett érzékelni. Persze gyakran látványos színházi előadással, máskor pedig a kupola alatt tartott táncos estékkel terelték el a turisták figyelmét. Az ilyen utak másik varázsa, hogy naponta új panorámában gyönyörködhetünk a fedélzetről. Ahonnan kivételesen egyedi betekintést kaphatunk a városok pezsgő életébe.

A fedélzeten ingyenes és térítéses szolgáltatások kápráztatják el a vendégeket: 5 étterem, 4 bár, 3 eltérő korosztálynak szóló gyermekklub, színházterem, 4 úszómedence, vízi park csúszdával és attrakciókkal – összeköttetésben egy fedett élményparkkal – szórakoztat
Fotó: Benedek Bálint

 

Egyszóval aki egyszer rákapott a hajózás ízére, a következő pihenések tervezésekor is ezeket az ajánlatokat részesíti előnyben, s nem teszi rosszul. A Meraviglia kezdetben a nyugati mediterrán térségben érintett kikötőket, úgymint Málta, Barcelona, Marseille, Genova, Nápoly, Messina és Palermo. 2019 őszén azonban új úti célt kap, Miamiba megy, és az észak-amerikai bővítési program részeként a karibi térséget is érinti. Az MSC Meraviglia 167 ezer tonna vízkiszorítású, és valóban a dizájn, a kényelem és praktikum kifinomult kombinációja. Ez a hajó elkápráztatja a vele utazókat!

FIGYELEM!

Bár a legtöbb hajóút ára tartalmazza a teljes ellátást, ez általában az étkezésre vonatkozik. Az italokért – különösen az alkoholos innivalókért – pluszköltséget számolhatnak fel. A fakultatív programok, kirándulások és szolgáltatások is többletkiadást jelenthetnek a nyaralók számára, így érdemes jól meggondolni, milyen eseményekre, rendezvényre kívánunk még ellátogatni, hogy ne érjen minket meglepetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!