utazás

2021.07.04. 16:00

Ismét megnyitják az útvonalakat

Azok az utazók, akik abban reménykednek, hogy még ebben az évben túrázhatnak a perui Inca ösvényen, most örülhetnek, mert megérkeztek az engedélyek, hogy újra megnyissák előttük az útvonalakat – írta a travelo.hu.

Veszprémi Napló

Az útvonalak köderdőkön és hegyszorosokon vezetik át a túrázókat, hogy elérjék Machu Picchu 550 éves fellegvárát

Fotó: Pixabay

A klasszikus Inca Trail, amely csak szervezett túrákon keresztül érhető el, július 15-től fogadja a látogatókat. Ekkortól tudnak 4–5 napos engedélyeket kiadni az utazási irodákban az 1–3. számú útvonalakra, amelyek köderdőkön és hegyszorosokon vezetik át a túrázókat, hogy elérjék Machu Picchu 550 éves fellegvárát. Az új szabályok szerint, a kötelező biztonsági óvintézkedések betartásával az Inca Trail 50 százalékos, csökkentett kapacitással nyit a 2021-es szezonban.

Az útvonalak köderdőkön és hegyszorosokon vezetik át a túrázókat, hogy elérjék Machu Picchu 550 éves fellegvárát

Maritza Chacanta, az Intrepid Travel munkatársa elmondta, változásra számíthatnak a túrázók ebben az évben, ideértve többek között a testhőmérséklet-mérést, a sátrak és felszerelések tisztítási protokolljait, valamint a maszkok viselését. Peru határai nyitottak a turisták számára, a karanténkötelezettség csak a Dél-Afrikából, Indiából és Brazíliából érkező turistákra vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!