Utazó

2018.06.10. 09:30

A zarándokok rekordéve lesz az idei

A híres spanyol Szent Jakab-út - vagy ahogyan népszerű nevén emlegetik, El Camino - egy-aránt jelent lelki és testi erőpróbát a zarándokturistáknak, és gazdasági gyarapodást az útvonal mentén élőknek.

Tóth Sándor

Az El Camino asztúriai szakasza csodálatos szépségű tájakon át vezet. Az útvonalat mindenhol a zarándokút felfestett szimbólu- ma, a fésűkagyló jelz

Fotó: camino.gal

A kortárs írók által átélt és megírt élmények nálunk is népszerűvé tették a Pireneusok franciaországi lábától induló, és Észak-Spanyolországon áthaladó zarándokutat. A spanyolok mellett egyre több külföldi vág neki a 830 kilométeres távnak. Ezt erősítik meg azok a madridi sajtóinformációk, amelyek szerint 2018 a zarándokok rekordéve lesz, az előző évi 300 ezret is meghaladva.

Az El Camino asztúriai szakasza csodálatos szépségű tájakon át
vezet. Az útvonalat mindenhol a zarándokút felfestett szimbólu- ma, a fésűkagyló jelz
Fotó: camino.gal

A zarándokok számának növekedése gazdasági előnyökkel jár, a vidéki régió viszonylatában nagyon magas bevételiforrás-emelkedést jelent, elérheti a 200 százalékot is, egyes adatok szerint az utóbbi 10 évben 2 millióan tették meg a világ minden tájáról az El Caminót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!