jön a tavasz

2021.02.20. 14:30

Hamarosan szirmot bontanak a tulipánok

A tulipán nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tavaszi virág. Számtalan színben, mintázatban létezik, de a rojtos, cirmos, telt fajták is nagyon népszerűek. A fajok nagy része Közép-Ázsiában él vadon, de akadnak máshol, például Európában honos fajok is – írja a senior.hu.

Veszprémi Napló

Hazánkban több helyen is találunk tulipánültetvényeket

Forrás: Pixabay

Európa nagy része a 16. században találkozott először a Török Birodalomból származó szépséggel. Hazánkban a 16. század vége óta termesztik, a magyar népművészetben is gyakran megjelenik, mint motívum. A tulipánrajongók rendszerint alig várják a tavaszt, amikor kibontják szirmaikat a virágok és színfoltot hoznak a kertekbe. Érdemes akár nagy ültetvényekre is ellátogatni, ahol nemcsak szedhetünk a virágból, de rengeteg színű és formájú fajtával is megismerkedhetünk. Mesés látvány, ahogy a virágfejek tömött sorokban virítanak.

Hazánkban több helyen is találunk tulipánültetvényeket
Fotó: Pixabay

Szerencsére Magyarországon több helyen találunk tulipánültetvényeket: ilyen többek között a Balaton és a Tisza-tó környéke, illetve Mórahalom. Utóbbi helyszínen mintegy ötvenezer hagyma várja a közelgő tavaszt. Érdemes figyelni az ültetvények honlapját, közösségi oldalát, hogy ne maradjunk le a tavaszi virágpompáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!