Gyümölcsökkel és zöldségekkel kedveskedtek

2020.04.11. 15:00

Élőben közvetítették a hatvanéves elefánt szülinapját

Hatalmas ünnepséggel köszöntötték a Lucky nevű elefántot születésnapján az amerikai San Antonió-i Állatkertben. Az eseményt élőben közvetítették – írja a travelo.hu.

Veszprémi Napló

Lucky több mint egy évtizeddel meghaladta fajtája átlagos élettartamát Fotó: archív

Az ázsiai elefánt most töltötte be a hatvanadik évét, így több mint egy évtizeddel meghaladta fajtája átlagos élettartamát. Az állatkert közösségi oldalán élőben közvetítették, ahogy ehető díszekkel és születésnapi plakátokkal köszöntötték az ünnepeltet, valamint zöldségekből és gyümölcsökből készült finomságokkal kényeztették születésnapján az idős elefántot.

Lucky több mint egy évtizeddel meghaladta fajtája átlagos élettartamát
Fotó: archív

Lucky 60 éves korának nagy jelentősége van – mondta Candace Gutierrez, az intézmény egyik állatgondozó szakembere Lucky születésnapi ünnepségén. Ez elismerése annak a törődésnek, amelyet az állatok a munkatársainktól kapnak. Vadon ezek az elefántok nem élnek ilyen sokáig, mert a fogaik elhasználódnak, a látásuk gyengül, bár a hallásuk és a bőrük még továbbra is érzékeny marad – magyarázta, miközben hozzátette: a vadon élő ázsiai elefántok átlagosan 48 évet élnek, az állatkertben lévők pedig azért élnek hoszszabb ideig, mert folyamatosan vizsgálják, gondozzák őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!