Neonfényben úszik a város

2019.11.16. 18:00

Az utazni vágyók bakancslistáján gyakran szerepel Las Vegas

Mi az, ami a legnagyobb eséllyel szerepel az utazni vágyók bakancslistáján? Naná, hogy a nyugati part! Los Angeles, a Grand Canyon, és persze a világ első számú sivatagi vidámparkja, Las Vegas.

Veszprémi Napló

Évről évre rengetegen indulnak útnak, hogy felkeressék Las Vegast

Fotó: pixabay.com

Egyre többen hátizsákos turistaként indulnak el, sokan pedig a landolás után egyből lakóautót bérelnek, esetleg motorral vágnak neki a 66-os útnak. Ha megszületett a tökéletes útiterv, nem marad más hátra, mint nekivágni a Vegas- i kalandoknak! A Las Vegas Strip ad otthont a kaszinóknak, amiket a filmekből már jól ismerhetünk: ezen a sugárúton tornyosulnak a felhőkarcoló méretű luxushotelek és plázák, éjszakánként pedig színes neonfényben úszik. Méterenként ütközünk valamilyen látványosságba, folyamatosak a koncertek és a különböző performanszok. Aki már járt Velencében, meg lesz döbbenve, milyen precizitással másolták le az olasz város minden részletét a Venetian Hotelben, kék égbolttal, kanálisokkal és gondolákkal együtt. Még a Sóhajok hídja is megtalálható benne.

Évről évre rengetegen indulnak útnak, hogy felkeressék Las Vegast
Fotó: pixabay.com

A gondolázás pedig szórakoztató módja annak, hogy bejárjuk az óriási komplexumot. Innen nem messze található a Bellagio, ahol úgy érezhetjük, egy mesebeli tündér kertjébe csöppentünk: a gyönyörű virágok, sövények és vízesések tarkította botanikus kert mellett a gigahotel előtt kialakított szökőkút koronázza meg a látványosságot, ami esténként káprázatos fényés vízi műsorral szórakoztat. Ezt az előadást nem is nézhetnénk kiválóbb helyről, mint a luxusétteremből, amit a Paris Las Vegasban, a párizsi Eiffel-torony tökéletes másában alakítottak ki. A torony csúcsáról, 46 emelet magasan fantasztikus 360 fokos panoráma tárul elénk, míg a hotel aljában a párizsi operaház pontos mását találhatjuk. A Strip átellenben lévő végén pedig olyan látványosság vár, ami kizárólag a legbátrabbaknak való! A Stratosphere torony messze kiemelkedik Vegas látképéből a maga 350 méteres magasságával. A tetején hajmeresztő kalandokat élhetünk át: bungee jumpinggal vethetjük magunkat a mélybe, vagy épp a világ egyik legijesztőbb vidámparkjában küzdhetünk a tériszonnyal. Gyengébb idegzetűek beérhetik a kilátóval, ahonnan egész Vegas a szemünk elé tárul. Aki a természetet hiányolná, annak is legfeljebb a Strip délnyugati végéig kell elsétálnia érte: itt található ugyanis a Mandalay Bay Resort, aminek fő látványossága a Shark Reef Aquarium.

Itt nemcsak a párizsi Eiffel-torony...
Fotó: pixabay.com

Ez a több mint egymillió gallonos víztartály a legkülönbözőbb halfajoknak, cápáknak, rájáknak és hüllőknek ad otthont, és egy alagúton is áthaladhatunk itt, ahol körbevesz minket a cápákkal teli akvárium. Na de mi terül el a Stripen kívül? Például a Fremont Street, a Vegas régi központjában található, tetővel fedett sétálóutca, ahol esténként a hálószerűen felszerelt LED-lámpák fényjátékában gyönyörködhetünk. A környék a nap minden órájában tele van mutatványosokkal, és aki szeretné, a zipline-ingot is kipróbálhatja: ennek során egy karabinerrel egy drótkötélpályára erősítve lehet végigszáguldani az utca fölött. Különleges látványosság még a neon múzeum, ahol a már lecserélt reklámtáblákat helyezték örök nyugalomra. A szebb napokat látott neonokat tárlatvezetés során nézhetjük végig – némelyiket fel is újították, hogy a régi fényükben ragyogjanak.

...hanem Velence tökéletes másával is találkozhatunk
Fotó: pixabay.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!