Úrhida

2017.06.15. 17:19

Falusi olimpia az úrhidai parkban: válogatott versenyszámokkal

Úrhida – A negyedik falusi olimpián gyerekek és felnőttek is megmérették magukat: az olimpikonokra népi ügyességi játékok, erőpróbák, csapatversenyek vártak.

V. Varga József

Felvonták az olimpiai zászlót, a versenyzők letették az esküt – a negyedik falusi olimpiának az Arany János utcai szabadidőpark szolgált helyszínként. A sportolni, mozogni vágyók különféle versenyszámokban mérethették meg magukat: népi ügyességi játékokon, erőpróbákon, csapatviadalokon.

A különböző kategóriákról és az aranyérmesek személyéről Soós Tamás önkormányzati képviselő számolt be lapunknak.

Erőfeszítés: Süle Rebeka. Futrinka utca: Adorján Márk. Felemelő: Csepeli Bianka. Páros élet: Bálványos Fanni. Tömött gömböc: Dőry Ferenc. Célzás: Varga Dániel. Szemtorna: Csepeliné Gy. Hajnalka. Muszklimozgató: Kocsis Lotti. Agytorna: Kopándi Rita. Ugrifüles: Bálványosné B. Andrea. Szekér út, nyomás, eszközös és konyhai praktikák: Ozsváth Péter.

A falusi olimpia legsportosabb családja az Ozsváth família: Rita, Réka, Péter, Levente, Olivér és Zsigmond Fotó: V. Varga József

A legsportosabb család címet az Ozsváth família gyűjtötte be: a szülők, Ozsváth Péter és felesége, Rita, valamint a gyerekek, Réka (9 éves), Levente (7), Zsigmond (5) és Olivér (3 éves).

A futballtorna végeredménye, alsó tagozat: 1. Vadorzók, 2. Real Madrid. Felső tagozat: 1. Akárki, 2. Valami, 3. Úrhida FC. A legjobb mezőnyjátékos Czimmermann Péter, a legjobb kapus Papp Dániel, a legjobb női játékos Csontos Vivien.

Az olimpia egyes állomásain a talányos elnevezésű versenyszámokról is fellebbent a fátyol. A Futrinka utca futásmérést takart, a tömött gömböc medicinlabda-dobást, a szekér út talicskázást és rúdtartást, a szemtorna babszemezgetést és tűbefűzést.

Az ebédről és a hűsítő italról az önkormányzat gondoskodott, a „mi szem-szájnak ingere" lángosról Rózsika és társai. Este a Mézengúzok zenekar koncertezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!