Úrhida

2016.09.18. 15:32

Szüreti mulatság Úrhidán, avagy borúra derű

Szombaton, késő délelőtt csaknem félhavi csapadék zúdult a környékre, erdőn, mezőn, flaszteren bőrig áztatva mindenkit. Aztán az időjárás kegyeibe fogadta a felvonulókat.

V. Varga József

Bátor Fanni, Penny nevű lovának kiscsikója született a napokban – adtuk hírül március elején lapunkban. Bonifáccal és gazdáival azóta számos helyen találkoztunk már, legutóbb a jenői és az úrhidai szüreti felvonuláson. Az élénk, jókedvű csikó már 6 hónapos. Bátorné Solymár Alexandrát, Barbi lova nyergében, lányát, Bátor Fannit, Penny hátán kaptuk lencsevégre, persze Bonifác sem hiányzott kettejük közül.

Alexandra (Barbi lován), Fanni (Pennyvel) és köztük Bonifác
Fotó: V. Varga József

Délben indult a vidám karaván, mely a falut végigjárva okozott örömöt a település lakóinak. Amint Lics Zoltán ceremóniamester beszámolt róla: a válogatott népzenére kilenc fiatal pár ropta a táncot, a derék úrhidaiak a felvonulás útvonala mentén, szomszédi összefogással öt helyen állítottak fel vendégváró, frissítő pontokat. Ács Tamás kisbíró tréfás rigmusait követően a táncosok mutatták meg, mit sajátítottak el az elmúlt hetekben Müller Szandrától, aki a koreográfiát tanította be.


A ceremóniamester mókás mondatai hallatán még a népes nézősereg is táncra perdült. A szüreti felvonulás késő délután a tájháznál zárult, ahol a helyi civilekből verbuválódott főzőcsapat ízletes babgulyással várta a cifra menetet. A szüreti mulatság az esti bálban teljesedett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!