Úrhida

2014.10.02. 15:07

Tündérkertet avattak Úrhidán

Úrhida – Aki a gyerekeknek épít, a jövőnek épít – vallják hittel a falubeliek. Megújult, megszépült és felavatták a Tündérkert Óvodát.

V. Varga József

Az önkormányzat örömteli gondokkal szembesült: az egyre növekvő gyermeklétszám megkövetelte, hogy lépniük kell – mondta el a többi között avatóbeszédében Bognár József polgármester.

Az óvoda bővítéséhez és energetikai korszerűsítéséhez 30 millió forint belügyminisztériumi támogatást nyertek. A fejlesztéssel újabb két csoportszobával, a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, valamint tornaszobával gyarapodtak. Bár a meglevő épület korszerűsítésére benyújtott pályázatukat elutasították, a képviselő-testület úgy határozott, hogy vállalják a teljes beruházást. A fel nem vett képviselői tiszteletdíjak, illetve az önkormányzat tartalékai terhére további 64 millió forintot tudtak fordítani a munkálatokra. A konyha fejlesztésére már nem jutott forrás, azt a későbbiekben pályázati támogatásból kívánják megvalósítani.

A nemzeti színű szalagot Andavölgyi Ferenc, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője, Dancs Norbert, a járási hivatal vezetője, Kaposvári József, a kivitelező képviselője és Bognár József polgármester vágta át. Műsort adtak a gyerekek, a megújult, megszépült óvodát Mayer László helyettes esperes áldotta meg és szentelte fel.

Címkék#úrhida

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!