Újraindult a vonatközlekedés Pusztaszabolcs és Dunaújváros között

Újraindult vasárnap hajnalban a menetrend szerinti vonatközlekedés Pusztaszabolcs és Dunaújváros között - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.

MTI

Peiper Károly vasárnap reggeli közleményében tudatta: a MÁV szakemberei szombat délutánra helyreállították Rácalmásnál a vasúti pályát, amelyet még február végén egy tehervonat kisiklott kocsijai rongáltak meg súlyosan.
   
Az utasoknak így már nem kell pótlóbuszra szállniuk, de a rácalmási vasútállomás a végleges helyreállításig megállóhelyként funkcionál - közölte.
   
Az első vizsgálatok szerint egy műszaki hibás vasúti kocsi okozta február 25-én a balesetet. A Rail Cargo Hungaria Zrt. negyven kocsiból álló szerelvényének a tizenharmadik kocsija siklott ki, majd magával rántott további tizenkét kocsit. Senki nem sérült meg, a pálya azonban jelentősen megrongálódott. A szerelvény vasércet szállított Dunaújvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!