TÜNDÉRSZÉPEK 2021

2021.01.21. 15:26

5+1 szépségtipp, hogy ragyogj a fotózáson

Számos előkészületre van szükség annak érdekében, hogy a legjobb formánkban állhassunk kamera elé. Ehhez ad ötleteket a mesterkozmetikus.

kisalföld.hu

Forrás: shutterstock

Javában zajlik szerkesztőségünkben a beérkezett pályázatok értékelése. Mindazoknak, akik jelentkeztek a Tündérszépek-versenyre és portfóliókészítés előtt állnak, vagy csak szeretnének ragyogni a soron következő Instagram-fotójukon, ajánljuk figyelmébe Tapsonyi-Doros Beáta mesterkozmetikus tanácsait. Mert, ahogyan a ruhák és a frizura kiválasztása, úgy az előnyös, természetes szépségjegyeket kihangsúlyozó smink elkészítése is meghatározó.

Íme néhány tanács a mesterkozmetikustól:

  • A bőr előkészítését kezdjük az arctisztítással! Használjunk arctejet, majd tonikot, és érdemes bevetni a bőrradírt is, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket. Ezek után kényeztessük az arcbőrünket a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémmel!
  • A sminkelés első lépéseként alkalmazzunk primert! Ennek a kozmetikai terméknek az a célja, hogy a bőrt tökéletessé, egyenletes felszínűvé, és selymes érzetűvé tegye. A boltok polcain a krém állagú primereket ugyanúgy megtaláljuk, mint a spray változatot. Mindkettő alkalmas arra, hogy felkészítse a bőrt, kitöltse az apró mélyedéseket, ráncokat és fixálja a sminket.
  • Kulcsfontosságú lépés a megfelelő alapozó kiválasztása, aminek a bőrtípushoz és bőrszínhez is igazodnia kell.
  • A primer a szem hangsúlyozása esetén is jó barátunk lehet, hiszen segíti a szemhéjárnyékoló megtapadását, melyet ezáltal tartóssá tesz.
  • Ne feledjük kiemelni a járomcsontot a megfelelő pirosító/bronzosító alkalmazásával!
  • +1 A túl erős smink elkerülése érdekében sose hangsúlyozzuk egyszerre a szemet és a szájat is! Törekedjünk a természetes színek használatára! A megnyerő külső eléréséhez sokat hozzátesz a szemöldök megfelelő ívének megformázása és a bőr, valamint a haj színéhez megfelelő szemöldökszín kiválasztása is.
  • Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, biztos lehetsz benne, hogy remek fotóid készülnek! Az se állítson meg, hogy nincsenek profi fotóid magadról! Emiatt ne aggódj! A verseny ideje alatt kérheted a szerkesztőség által biztosított, ingyenes stúdiófotózást. Viszont nem érdemes sokáig hezitálni, mert fogynak a helyek. Jelentkezz még ma!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!