Tudomány

2015.09.24. 13:14

Chatelésre, skype-ra milyen headsetet válasszunk? (x)

Fej-, és fülhallgató vásárlás alkalmával egy sor kérdés fel szokott merülni bennünk, ám laikusként gyakran nem is vagyunk tisztában azzal, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni.

Megéri kizárólag az árak alapján dönteni egyik vagy másik típus mellett, vagy ennél jóval több információra van szükség ahhoz, hogy sikerüljön az ideális fajtát megtalálni? Mivel a termékskála egyre szélesebb, így a döntés sem vált az idővel egyszerűbbé. A bestbyte.hu a Microsoft headset előnyeit ajánlva azt javasolja, hogy mindig a leendő használat függvényében vegyük le a polcról leendő eszközünket. Zenehallgatás során egészen más követelményeknek kell eleget tennie a fejhallgatónak, mint akkor, ha elsősorban chatelésre vagy skype használatára keressük új kedvencünket.

Vásárlás a technikai adatok tükrében

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha például zenehallgatásra szeretnénk fejhallgatót venni, akkor az egyes árkategóriák között a hangzásvilágot illetően igencsak nagy különbségek észlelhetőek. Mielőtt azonban elmerülnénk az egyes márkák jellemzőiben, mindenképpen határozzuk meg, mennyit szeretnénk szánni leendő eszközünkre. Ha kizárólag chatelésre, vagy skype használatakor kerül majd bevetésre az, akkor lentebb adhatjuk az igényeket a páratlan hangzásvilágot kínáló választékból, hiszen a felsorolt esetekben a kommunikáció céljára történő felhasználás lesz az első. Minél nagyobb dB-ben megadott érzékenységgel rendelkezik egy-egy darab, annál jobb. A frekvencia-átvitelre vonatkozó értékeket Hz-ben szokták megadni, itt két számmal találkozni, minél kisebb az első, és minél nagyobb a második, annál biztosabb, hogy kimagasló minőséget kapunk a pénzünkért. Ugyanakkor fontos szempont az is, hogy ne rontsa a hallást, vagyis a 85 dB feletti hanghatás már zajártalomnak minősül, tehát kerülendő a túl hangos használat.

Kommunikációra Microsoft Lifechat LX-3000

A Microsoft termékeitől már megszokhattuk, hogy nem csak design, praktikusság, de felhasználói élmény tükrében is a legjobbat kínálják. Nincs ez másként a kifejezetten chatelés és skype-olás alkalmával javasolt Lifechat LX-3000 névre hallgató eszköz esetében sem, mely a fejhallgatón elhelyezett mikrofonnal, rendkívül kényelmes kivitelezéssel és stílusos megjelenéssel szolgálja a barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal, vagy éppen munkatársakkal történő kommunikáció komfortosságát.

Időtálló minőség praktikummal társítva

Headset kapcsán a vásárlók legtöbbször olyan típust szeretnének választani, amely hosszú időn keresztül kifogástalan állapotban kiszolgálja majd őket. Éppen ezért fontos, hogy ismert, már számtalanszor bizonyított márkára essen a választás, amely biztosan nem fog kellemetlen meglepetéseket okozni néhány hónap használat után. Az olcsóbb kategóriás termékekkel kapcsolatban a javítás, vagy alkatrészcsere is problémás, míg ez egy ismert típus esetében minden gond nélkül megoldható.

A kábelezést illetően sokan kifejezetten az egyoldalas kialakítást preferálják, hiszen ez sokkal kényelmesebb a viselés során, mint a kétoldalas kivitelezés. A Microsoft kedvelt kiegészítője is ezt a megoldást részesíti előnyben, ezzel szolgálva a felhasználók kényelmét és elégedettségét.

A mindennapi kommunikációt megkönnyítő, felgyorsító skype és chat használata során nélkülözhetetlen a mikrofonnal ellátott fejhallgató. A választás során az ár és a design mellett a technikai megoldásokra is érdemes figyelni, így sikerülhet az egyéni igényeknek és elvárásoknak megfelelő darabot beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!