Tudáspróbára lehet nevezni a Herosz évfordulója alkalmából

Általános iskolásoknak szervezik meg a Herman Ottó állat- és természetvédelmi vetélkedőt a Herosz Egyesület megalakulásának 130. évfordulója alkalmából. Az országos szintű tudáspróbára egy időpontban, öt városban - köztük Székesfehérváron - kerül sor, nevezni április 30-ig lehet.

feol.hu

A vetélkedő témakörei: Herman Ottó életrajza, tudományos munkássága, főbb művei és állatvédelmi tevékenysége, az állatvédelmi törvény, Magyarország védett növény- és állatfajai, a társállatok tartásának alapjai, a kutyák viselkedése és kommunikációja, illetve a Herosz és az állatvédelem. A tudáspróbát több helyen - Székesfehérváron, Budapesten, Gödöllőn, Mohácson és Szentesen -, de ugyanabban az időpontban, 2012. május 23-án 14.00 órától rendezik meg, a diákok egy teszt segítségével mérik össze tudásukat. A helyi szintű versenyek eredményeit azonnal kihirdetik, a győztesek és azon belül is az országosan legjobb három eredményt elért csapat díjainak átadására május 30-án kerül sor a fővárosban.

A vetélkedőre iskolánként egy, háromfős csapat jelentkezhet, nevezési díj nincs. A vidéki iskolások a megjelölt városok közül a hozzájuk legközelebb esőben írhatják meg a tesztet. A kitöltött jelentkezési lapokat 2012. április 30-án éjfélig kell beküldeni elektronikusan a [email protected] e-mail címre, vagy a HEROSZ, 1113 Budapest, Nagyszőlős u. 21. postacímre. A segédanyagok, a megjelölt irodalom, a részletes versenykiírás és a jelentkezési lap letölthető az egyesület honlapjáról. A versenyre, illetve díjkiosztó helyszínére való eljutást minden csapatnak saját költségen kell megoldania. A helyi szintű nyerteseket és az országos helyezést elért csapatokat értékes ajándékokkal jutalmazzák - olvasható az önkormányzati közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!