Tordas

2015.06.08. 17:41

Hegyen, völgyön, hátsó úton

Tordas – A megye északi részének egyik legszebb településén a szabadidős sportra nagy hangsúlyt fektetnek. A kerékpárút egyik most átadott állomásán aktívan lehet pihenni, majd folytatni két irányban az utat.

Zsohár Melinda

Harmadik esztendeje folyik az Etyek-Gyúró-Tordas-Martonvásár-Ercsi kerékpárút fejlesztése, rövidebb nevén az Etyek-Ercsi bringatúra útvonal komfortossá tétele.

Az Etyeket és Ercsit összekötő kerékpáros turisztikai útvonal festői tájakon vezet át. Gyúrón, a focipályánál és a halastónál, Ercsiben a Duna parton, Ráckeresztúr Ercsi felőli végén, Tordason a Gesztenyésen és a patakparton épült egy-egy lábakon álló tető asztallal, padokkal, szemetessel. A hosszabb és ráérősebb kirándulások alkalmával igénylik ezt a biciklisek.

Előtérben Juhász Csaba polgármester az átadó ünnepségen. Fotó: Tordasi önkormányzat

Tordason az elmúlt hétvégi avatón Juhász Csaba polgármester és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő ajánlotta a helyiek és a vendégek figyelmébe a biciklis megállót. Az itteni pihenő kiegészült egy 20 férőhelyes fedett kerékpártárolóval, két ping-pong asztallal, valamint az 5+2 fitnesz eszközzel. A pihenők összköltsége 17,5 millió forint volt. A településen ezzel a beruházással tovább bővültek a sportolási és turisztikai lehetőségek. A Tordasi Sportcentrumban az eddig meglévő futball-, kézilabda-, kosár-, tenisz-, 100 m-es futó- és távolugró, valamint a strandröplabda-pályák mellett lehetőség nyílik asztaliteniszezni, kondicionáló gépekkel tornázni, valamint a kerékpárút átadásával biciklizni, görkorcsolyázni, rollerezni, gördeszkázni, futni, babakocsit tolni, kutyát sétáltatni, vagy egyszerűen „csak" gyönyörű környezetben sétálni – hangsúlyozta Juhász Csaba polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!