kritika

2018.03.06. 23:24

Több klub is részrehajlónak tartja a bolgár focibírókat

Több klub is lemondásra szólította fel a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) játékvezetői testületét.

A közelmúltban több egyesület – köztük a CSZKA Szófia és a Szeptemvri – követelte a bíróbizottság vezetője, Petar Petrov távozását, mert álláspontjuk szerint a játékvezetők „tendenciózus módon” tevékenykednek a bajnoki mérkőzéseken.

Kedden a Levszki Szófia is csatlakozott a kezdeményezéshez, egyúttal közölte, a testület minden tagjának le kell mondania a bajnoki találkozókon tapasztalható elfogult játékvezetés miatt.

A 26-szoros bajnokcsapat nyílt levelet tett közzé, amely Petrov mellett Boriszlav Mihajlovnak, a BFSZ elnökének szól. Ebben undorítónak minősítette, hogy a bajnoki versenyfutásról a labdarúgópálya helyett a bírói bizottságban döntenek.

Az elmúlt szezonokban számos alkalommal vádolták elfogultsággal a bolgár élvonalban tevékenykedő játékvezetőket. A szövetséget és a bírókat elsősorban azért kritizálják, mert állítólag kedveznek a Ludogorec csapatának, amely az elmúlt hat idényben megnyerte a bajnokságot.

A Levszki azzal is gyanúsítja a játékvezetői bizottságot, hogy városi riválisának, a CSZKA-nak kedvez.

Petrov szeptemberben a rendőrséghez fordult, miután egy bűnözői csoport megbízást kapott, hogy verje meg őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában