Videoton FC

2017.09.06. 21:37

A Videoton FC több játékosát is pihentetve aratott nagyarányú győzelmet

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I hatodik fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Videoton FC félgőzzel is nyert Pakson.

Ferencz Balázs

Forrás: Vidi.hu/Cuhorka Ádám

Hiába szerződtette a héten az exfehérvári védekező középpályást, Simon Ádámot a Paksi FC, nem léphetett pályára a Videoton FC elleni bajnokin, hiszen a 6. forduló eredeti időpontjában még a Haladás játékosa volt. A fehérváriak azonban újoncot avattak, Tamás Krisztián első élvonalbeli meccsét vívta a Videoton mezében, s Stopira pihentetésével olyan védőszekciót alkottak Juhász, Fejes és Fiola társaságában, mint még soha. A középpályáról Pátkai Máté hiányzott, két végigjátszott válogatott meccs után kisebb pihenőt kapott Marko Nikolicstól.

A Paks kezdett valamivel aktívabban, egy lendületes támadás végén Kulcsár lőtt jobbról a kapu mellé. A fehérváriak szögletből veszélyeztettek először, Lazovics tekerte középre a labdát, Fejes nem találta el túl jól hat méterre a kaputól, a jobb kapufa felé szálló játékszert végül Juhász fejelte a vonalon túlra. Csertői Aurél együttese bátor, letámadásos harcmodort választott, s az első félidőben többször is célba vette a kaput. Bertus járt a legközelebb a sikerhez, gondolt egyet, s 24 méterről lövésre szánta el magát, nem sokkal tévesztett célt a labdája. Nem sokkal később egy paksi szöglet után Hajdú hat méterről, fordulásból lőtte keresztbe a labdát Kovácsik kapuja előtt. Aztán mégis a félgőzzel futballozó Videoton-játékosok örülhettek. A 34.percben jól járatták a labdát a fehérváriak, Varga passzolt Tamás Krisztiánhoz, aki ballal beívelte, Danko Lazovics pedig közelről, teljesen üresen fejelhetett a hálóba, 0-1. A félidő hajrája előtt egy paksi szabadrúgás után Barthára nem figyeltek a védők, 11 méterről futtából tüzelt, Kovácsik helyezkedett jól, s védett nagyot. A 41. minutumban aztán nagy lépést tett a Vidi afelé, hogy egyértelműen uralja az NB I tabelláját. Bertus hibázott nagyot, gyertyát rúgott saját térfelén, Hadzic Suljic Asmir elé fejelte a labdát, aki aztán előrerobogva 14 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0-2.

Fordulás után megint a Paks kezdett jobban, egy szöglet nyomán például Fejes a saját kapuja felé fejelt, a jobb kapufa segítette ki a vendégeket. A forgatókönyv nem változott, hazai helyzetekre Vidi-gól volt a válasz. Egy rövid felszabadítás után Hadzic ugratta ki Suljicot, aki balról centerezett, középen pedig Szabó lábáról pattant a labda a kapuba, 0-3, öngól. Eldőlt a meccs, de még korántsem volt vége. A 60. percben Lazovics indította pazar labdával Negot, aki a kifutó kapus előtt elhúzva, az üres kapuba lőtt, 0-4. Az atomvárosiak nem adták fel, húsz perccel a vége előtt Nikházi lőhetett 14 méterről, de a tavalyi idény legjobb kapusának a héten megválasztott Kovácsik spárgázva védett hatalmasat. A 76. percben Bartha csúsztatásánál már tehetetlen volt a kapus, 14 méterről szépített a paksi támadó, 1-4. A legvégén még Bertus próbálkozását mentette Juhász, de így is tükörsima sikert aratott a Vidi.

Paksi FC-Videoton FC 1-4 (0-2)

Paks, 800 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Albert, Buzás)

Paksi FC: Verpecz – Kulcsár D., Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Daru, 57.), Bertus, Hajdú Á. (Nikházi, 66.), Bartha – Hahn.

Vezetőedző: Csertői Aurél.

Videoton FC: Kovácsik – Fiola (Szolnoki, 83.), Juhász, Fejes, Tamás – Nego, Varga, Hadzic, Suljic – Henty (Géresi, 79.), Lazovics (Kovács I., 75.).

Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Bartha (76.) illetve Lazovics (34.), Suljic (40.), Szabó (55. – öngól), Nego (60.)

Sárga lap: Gévay (63.), Zachán (67.) illetve Hadzic (23.), Suljic (28.), Juhász (29.), Tamás K. (86.)​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!