Tác

2015.11.29. 15:29

Tác: tiszta energia, napelemekkel

Tác – Az új napelemes rendszer tiszta energiát biztosít, teljes egészében fedezi az iskola és az óvoda villamos energia igényét.

V. Varga József

Elkészült és pénteken ünnepélyesen átadták az iskolánál és az óvodánál kialakított 28 kilowattos napelemes rendszert. Horváth Tamás polgármester köszöntőjében elmondta: a település a most elkészült projekttel egy 21. századi fejlesztést tudott megvalósítani.

A gyerekek műsorral készültek az átadási, avatási ünnepségre Fotó: Önkormányzat

Az új rendszer tiszta energiát biztosít, mert káros anyag kibocsátása nélkül termeli meg azt az energiát, ami az iskola és óvoda épületének villamos energia igényét fedezi. A 18 millió forintos pályázati támogatáshoz szükséges 1,5 millió forintos önrészt az önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ székesfehérvári tankerülete tette hozzá. Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője avató beszédében a tisztább és egészségesebb, környezettudatos életre hívta fel a táciak figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!