Tác

2016.05.20. 13:44

Kajszibarackból az igazi!

Tác – A hatodik táci pálinkaversenyt pünkösd előtt, szombaton rendezték a településen. Pál Jenő három mintája érdemelt aranyat, közülük az egyik a legjobb címet is elhozta.

V. Varga József

A nemes megmérettetéssel a pálinka, mint hungarikum, kulturált fogyasztását népszerűsítjük, elismerve egyúttal a minőségi pálinkát főzetők munkáját – hangsúlyozta Horváth Tamás polgármester.

Pataki Attila, a zsűri elnöke Fotó: V. Varga József

Az ítészek a versenyen kilenc pálinkát díjaztak aranyéremmel: Lippai Dénes világos és barna sörpárlatát, Pavlicsek Csaba vadalma nedűjét és érlelt sörpárlatát, Pál Jenő fekete faeper, kajszibarack és zenit törköly pálinkáját, Pintér Péter törkölyét és Szalai Gyula, Aletta szőlő italát. A szakmai zsűri  a verseny legjobb mintájának Pál Jenő kajszibarack pálinkáját választotta. Pataki Attila, a bírálóbizottság elnöke, mintegy zárszóként, a résztvevőknek és az érdeklődőknek az idei évre bőséges és zamatos gyümölcsökben bővelkedő szezont kívánt. Az eső sajnos „átszervezte” az eredményhirdetést: a ceremónia a hangulatos horgász tavi pavilon helyett a művelődési házban zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!