Tác

2015.06.24. 13:14

Gorsium: némi csúszás

Tác - Habár korábban nyár végére tervezték a gorsiumi építkezések befejezését, statikai problémák miatt csak abban lehet reménykedni, hogy ősszel át tudják adni a látogatóközpontot.

Házi Péter

Ha elkészül, érdekes és látványos lesz a gorsiumi látogatóközpont, ám a tegnapi bejáráson kiderült, némi csúszás várható az építkezésben. A Székesfehérvár Tác Önkormányzati Társulás tanácsa, így Róth Péter és Brájer Éva fehérvári alpolgármester is látogatást tett a Gorsiumban zajló építkezésen, ahol Nádorfi Gabriella, a projektet koordináló Szent István Király Múzeum osztályvezetője elmondta, rövid időn belül befejezik a római kori lakóház mintájára készülő, U alakú épületet, amelynek egyik szárnyában irodákat és raktárt alakítanak ki, a másik szárny látványraktárnak ad majd helyet. A látogatóközpontban is folynak már a belső munkák, épül a városfal délkeleti szakasza.

Statikai problémák miatt csúszással kell viszont számolni a lakomaterem és a Freskós-ház védőépületének építésénél. Ez esetben új terveket kell készíteni és ezután folytatódhatnak a munkálatok. Amint Róth Péter elmondta, nyáron nem nyitja ki kapuit Gorsium, de remélik, ősszel át tudják adni a megújult látogatóközpontot. Jövő tavasztól pedig a nagyközönség előtt is be tudják mutatni a régészeti park értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!