Tác

2015.07.14. 16:28

Épül a Gorsium Tácon - Végéhez közeledik az újjáépítés

Tác - Várhatóan ősszel már a nagyközönség is megtekintheti a megújult Gorsiumot. A keddi bejáráson egy óriási parkoló építésének kezdetét is bejelentették.

Egyhektáros parkoló áll majd a közönség rendelkezésére, ha a Gorsiumhoz érkezik látogatóba az ezzel összefüggő munkálatok ugyanis most kezdődnek, mondta el egy tegnapi bejáráson Horváth Tamás, Tác polgármestere. A település maga biztosította a területet a projekt megvalósításához , tette hozzá a település vezetője.

A Gorsium Freskós-házának vázszerkezete, amely egy második és harmadik századi lakószobákat bemutató terem lesz, már áll, ahogy a pincében található lakomateremé is. A fal betonalapzata szintén elkészült, jelenleg a kőburkolatán dolgoznak. Nádorfi Gabriella, a a projektet koordináló Szent István Király Múzeum osztályvezetője elárulta: erre a falra majd felmehetnek a látogatók, melynek tetejéről egész Gorsium látható lesz.

A bejáráson bemutatták a még épülő új épületrészeket is. Fotó: ÖKK

A bejáráson bemutatták még a fogadó, valamint a látványtárnak, az irodáknak és a régészeti raktáraknak helyet biztosító épületeket, valamint azt a Zichy pincét, melynek belső terében az üvegcsempével bélelt hordók a jövőben vitrinként fognak funkcionálni, és kiállítótérként szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!