Tác

2016.10.14. 18:00

Együtt, közösségben-Térségi nyugdíjas találkozót rendeztek a táciak

Tác- Térségi nyugdíjas találkozón adtak egymásnak randevút a hétvégén a környékbeli társklubok a településen. Aktív közösségek találkoztak, örömeikről, gondjaikról diskuráltak, műsorral is bemutatkoztak. Jókedvűen táncoltak, daloltak.

Zsigó Ferenc

A Táci Nyugdíjasok Egyesülete meghívására vidám hangulatú estét töltöttek el együtt a hétvégén a Kislángi Nyugdíjasok Egyesülete, a Sárhatvani Klub, a Soponyai Őszi Napsugár Nyugdíjasklub és a soponyai Délibáb Népdalkör tagjai. Műsorral, dallal, tánccal és egy kellemes közös vacsorával fűzték szorosabbra személyes kapcsolataikat - mondta el lapunknak Gombai Nagy Károly, az egyesület tagja.


A vendéglátó táciak Zorba pezsdítő táncával is készültek a térségi nyugdíjas randevúra. Az esten a társklubok is bemutatkoztak Fotó: Gombai Nagy Károly

A térségi találkozó száztíz résztvevőjét Horváth Tamás polgármester és Rubina Sándor, a Nyugdíjas Szervezetek Életet az Éveknek
Fejér Megyei Szövetsége elnöke köszöntötte, s üdvözölte a találkozó létrejöttét Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is.

Amint megtudtuk: a térség polgárainak együttműködése nem új keletű, hiszen a helyi klubok, egyesületek oda-vissza számos találkozót szerveztek már, de ilyen nagyszabású rendezvényre első alkalommal került sor.

A térségi randevú létrejöttét a táciak kezdeményezték azzal, hogy 2015-ben Közösségben az aktívabb életért mottóval pályáztak és nyertek támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumától programjaikra.

Egyrészről, hogy kirándulásokon, kulturális rendezvényeken, múzeumlátogatásokon, színházi előadásokon vegyenek részt, illetve a térségbeli és országos meghívásoknak eleget tudjanak tenni. Másrészről pedig találkozókat szervezzenek, amelyeken a szomszédvárakban élő emberek és aktív közösségek találkozhatnak és beszélgethetnek egymással, megtalálva mindig a mindennapi életüket gazdagító, színesebbé tevő lehetőségeket - tette hozzá Kiss Ilona, az egyesület elnöke és Horváth István expolgármester.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!