Tác

2016.05.07. 19:44

A császár bevonult

Tác-Goorsium Még több látványossággal és érdekességgel az idén is megrendezték a Floralia tavaszköszöntő ünnepet a római kori építészeti és tárgyi emlékeket bemutató, megújult és tovább bővülő régéaszeti parkban.

Szabó Zoltán

A hagyományoknak megfelelően  felelevenítették Septimius Severus császár 202. évi bevonulását Gorsiumba, az alsó-pannóniai helytarttó tiszteletadásával, áldozati bemutatóval és gladiátorjátékkal.  Római kori receptek alapján főztek ételt  a lakoma téren, a harcosok terén egykori hadi jétákkal ismerkedhettek a látogatók.  Rengetegen voltak kíváncsiak a szombati ünnepre, és a hirtelen érkező eső sem riasztotta el a közönséget. Volt ókori divatbemutató, diákok adták elő a Jómadarak című produkciót, Arisztiphanész Madarak című komédiája alapján. A székesfehérvári múzeum munkatársai  számos, az ókorral kapcsolatos  játékos foglalkozással, feladattal várták a családokat. Vasárnap 10 órától folytatódik a Florália: a szombatihoz  hasonló programokat, látványosságokat kínálnak Gorsium látogatóinak a régészeti parkban, 18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!