Tabajd

2015.06.03. 11:38

Sport és jótékonyság - Tabajdi lovaspóló kupa, adomány az iskolának

Tíz esztendeje rendezi meg a község határában kialakított pályán a Diplomata Kupát a Magyar Polo Club. Ivanics György plasztikai sebész, a klub elnöke a helyi iskola támogatását jelentette be az eseményen.

Zsohár Melinda

A tabajdi réten 1999-ben indult meg az országban előzőleg évtizedekig mellőzött lovaspólósport, s fokozatosan kiépült a Magyar Polo Club által működtetett Lovaspóló Központ is. Angol boxos istállók, homokos és zöld karámok, öltöző helyiségek, klubház, nemzetközileg elfogadott méretű, szükség esetén öntözhető lovaspóló pálya áll rendelkezésre a csodálatos szépségű Váli-völgyben. Rendszeresen megrendezik a Magyar Kupát a hazai klubcsapatoknak, s a játékosok külföldi versenyeken szerepelnek.

Az idei Diplomata Kupán a tabajdi Mészöly Gedeon Református Iskola és Óvoda támogatását jelentették be az elnök, Ivanics György nevében. Ennek részeként ősztől lovagolni tanulnak a tabajdi gyermekek náluk, térítésmentesen.

A tabajdi réten a Magyar Polo Club diplomata kupáján három helybéli iskoláskislány, Kulcsár Zsófia, Giesz Gréta és Polyefkó Fanni vették át az iskolának felajánlott támogatást. A lányok arcát az eseményen megjelent Herendi Manufaktúra egyik festője ékesítette a porcelánokról ismert gyönyörű motívumokkal (Fotó: Zsohár Melinda)

A most hétvégi Diplomata Kupán megjelent elegáns és tehetős közönség tombolát vásárolt a mészölyös kislányoktól, s ezt a bevételt szintén a Tabajdi Oktatásért és Ifjúságért Közalapítvány kapja meg. Máskor is gyűjtöttek jótékony célokra ezen alkalomból, a kalapos hölgyek és sportkedvelő urak, a diplomaták és hozzátartozóik ezúttal az ezerlelkes község nagy erőfeszítéssel fenntartott, takarékosan, ám színvonalas munkával működtetett iskolájának adakoztak. Hufnágel Anna igazgatónő és Szabóné Szalai Ilona matematika tanár vették át a diákokkal az adományt a lovaspóló meccsek végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!