kitaláció

2018.01.13. 14:00

A Versace-gyilkosságról szóló sorozatnak köze sincs a valósághoz

A Versace család legalábbis elhatárolódik a filmtől.

A néhai Gianni Versace családja közleményben határolódott el az olasz divatdiktátor 1997-es meggyilkolásáról szóló amerikai tv-sorozattól, amely január második felében kerül a képernyőre az Egyesült Államokban és Olaszországban.

A milánói család hétfői közleménye hangsúlyozza, hogy az American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace című kilencrészes sorozat

pusztán a képzelet szüleményének tekintendő, azt a család engedélye és bármiféle együttműködése nélkül forgatták.

Az 50 éves Gianni Versace megöléséről a 21st Century Fox forgatott tv-sorozatot, amelyet a Fox 21 amerikai tévécsatorna január 17-étől tűz műsorára, Olaszországban pedig január 19-étől mutatnak be.

A készülő filmet már a homoszexuális ruhatervező utolsó élettársa, Antonio D'Amico is kritizálta augusztusban, azt mondva róla, hogy annak cselekménye „távol áll a valóságtól”.

A sorozatban D'Amicót a Puerto Ricó-i popsztár, Ricky Martin alakítja, Gianni Versace bőrébe Édgar Ramírez venezuelai színész bújik, a szabász húgának, Donatella Versacénak a szerepében pedig Penélope Cruz látható.

A család által kritizált sorozatot Maureen Orth amerikai újságírónő Vulgar Favours című könyve alapján forgatták Miamiban és Los Angelesben.

A divattervezőt 1997. július 15-én, miami tengerparti házának bejárati előtt lőtte le Andrew Cunanan, egy sorozatgyilkossá vált luxusprostituált, aki néhány nappal később önmagával is végzett.

Gianni halála után húga, Donatella vette át a világhírű divatház kreatív irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!