fesztivál

2018.01.22. 15:40

Végre itt vannak az első Sziget-nevek

Kendrick Lamar, Liam Gallagher és a Cigarettes After Sex is a fellépők között.

Kicsit később a szokásosnál, de végre nyilvánosságra hozták a 2018-as Sziget Fesztivál első fellépőit.

A listában világsztárok, nagy kedvencek és kurrens csemegék is helyet kaptak: a Nagyszínpad headliner sorába érkezik Kendrick Lamar, az elmúlt évek legfelkapottabb és legtöbbet dicsért rappere és szintén a nagyszínpados főműsoridőbe készül Kygo, a viharos sebességgel szupersztárrá váló norvég DJ. Jön a Marcus Mumford vezette folkos és alternatív rock zenével operáló Mumford & Sons is.

A Nagyszínpadon lép még föl, de korábbi sávokban a legendás Oasis egykori frontembere, Liam Gallagher, a színpadokon mindig nagyot teljesítő Bastille, az indie pop, és az elektronikus zene egyedülálló egyvelegével hódító Lykke Li, az electro swing alapköve, a Parov Stelar, brit indie gitárrock banda, The Kooks, az aranyhangú dán szőkeség, MØ, a klasszikus 70-es évekbeli rockzenét megidéző Kaleo, a nagyszínpad közönségét már többször megtáncoltató Gogol Bordello. Tavalyi elmaradt koncertjét pótolja a Clean Bandit, jön a “szégyentelenül slágeres dalokat” előadó Blossoms és az elektronikával gazdagon fűszerezett folk rock szcéna egyik legismertebb bandája, a Milky Chance.

Az A38 színpadára érkezik a fiatal, szép és rendkívül tehetséges Zara Larsson, a kiváló londoni alternatív rock zenekar, a Wolf Alice, a svéd elektro színtér egyik legizgalmasabb jelensége, a Little Dragon, az elképesztő ambient popzenéjéről elhíresült világsztár, a Cigarettes After Sex. Itt lesz a szakmában régi motorosnak számító buffalói rock trio, a Goo Goo Dolls, a nagyszerű brit dalszerző-előadó, Fink, a virtuóz blues és slide gitáros nagypapa, Seasick Steve.

Az A38 megasátorban lép majd fel az idei Szigeten még – mások mellett – a Nothing But Thieves, a Slaves, az Everything Everything, Lewis Capaldi, a Lemaitre, a La Femme, Alle Farben, Joe Goddard live, a WhoMadeWho, a Shame valamint a francia elektronikus zenész, Perturbator.

Az Arénába jelentkezett már néhány fellépő, ők az Above & Beyond, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Jay Hardway és a The Him, az Amszterdamból érkező Dj duo.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője azt mondta, az idei a Sziget történetének egyik legizgalmasabb felhozatala, hiszen már most három aktuális világsztár foglal helyet a Nagyszínpadon, hamarosan pedig újabb nevek érkeznek.

Miután az egyik előadó miatt csúszott a bejelentés, az early bird kedvezményes időszakot meghosszabbították, így január 31-ig vásárolhatjuk a legolcsóbb jegyet, immár a felhozatal egy fontos részének ismeretében – tette hozzá.

Borítókép: A Cigarettes After Sex frontembere / AFP / Roberto Finizio / NurPhoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!