sokoldalú művész

2019.04.15. 13:15

Százhúsz tojást fest meg húsvétra Oszter Alexandra

A kézzel festett, egyedi tojásokon szinte bármi megjelenhet a megrendelő kívánsága szerint.

Budapest, 2013. május 28. Oszter Alexandra színművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Zih Zsolt

A színház mellett a festésben is tehetséges Oszter Alexandra. Húsvét alkalmából gyönyörű, kézzel festett tojásokat készít, amelyek különlegessége, hogy mindegyik egyedi. Portrén kívül szinte bármi megjelenhet az ünnepi tojásokon a megrendelő kívánsága szerint. Madarak, virá­gok, szarvasok és vaddisznók is visszaköszönhetnek, sőt valaki a házi kedvence képmásával díszített tojást kért. Ahogy a remekművek, úgy maguk az alapanyagok sem hétköznapiak – írja a Bors.

Fotó: Facebook/Oszter Alexandra

Kifújt és fertőtlenített lúdtojásokra festek, mivel ezek nagyon szép fehérek és nagyobbak is, mint egy hagyományos tyúktojás. Így sokkal szebbek rajta a minták. De strucctojást is díszítettem már – meséli Oszter Alexandra. Festéshez nem a hagyományos temperát használom, hanem egy különleges akrilt, aminek meglehetősen borsos az ára. Ezzel sokkal szebben lehet dolgozni, a színkeverések is élénkebben köszönnek vissza a tojásról. Az ecsetek és egyéb eszközök sem olcsók, de nekem megéri megvenni őket – mondta a színésznő. A remekművek igen aprólékosak, így nem csoda, hogy egy tojás körülbelül egy órán át készül. Mivel tollal, szabad kézzel rajzolja fel a mintákat, nincs lehetőség hibázni, de már benne van a rutin a kezében.

Fotó: Oszter Alexandra / Facebook

Egyhuzamban hat órán át tudok a tojásokkal foglalkozni, utána már kell egy kis szünet. Szívesen csinálom, mert teljesen kikapcsol az alkotás. Közben zenéket, előadásokat hallgatok, és teljesen megszűnik a külvilág – magyarázza Alexandra, aki húsvét elmúltával sem áll le a festéssel. „Az ünnep után a gyerekek szobáinak falára koncentrálok majd, olyan képeket szeretnék készíteni, amelyekben gyönyörködhetnek a srácok.”

Borítókép: Oszter Alexandra színművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában