diéta

2019.10.13. 18:46

Mégis mitől ilyen fitt Messi?

Egy újságíró kiderítette.

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi runs with the ball during the Spanish league football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 6, 2019. (Photo by Josep LAGO / AFP)

Forrás: Josep LAGO / AFP

Fotó: AFP

Sokan kérdezik, vajon hogyan képes újra és újra csúcsformában futballozni Lionel Messi, az FC Barcelona argentin klasszisa. Egy Pete Jenson nevű újságíró utánajárt a titoknak, így megtudtuk, az étrendje a magyarázat – írja a Bors.

Jenson kiderítette, korábban Messi igen sok kólát ivott, és rajongott a pizzáért. Ezekről aztán leszoktatta egykori mestere, Pep Guardiola, aki még az italautomatát is elvitette az öltöző közeléből.

A későbbiek során egy olasz táplálkozásszakértő, Giuliano Poser segített a zseninek, és ma is rendszeresen előírja, mit fogyaszthat a játékos és mit nem.

A Milanesa nevű, rántott húshoz hasonló argentin specialitástól például szinte teljesen eltiltotta.

A cukrot kerülnie kell, ehelyett friss és szárított gyümölcsöt, diót, különféle magvakat, salátát fogyaszthat, a húsos menü pedig vétek. A teljes kiőrlésű rizs viszont megengedett táplálék, mindezekhez pedig nem kólát, hanem mate-teát hörpölhet.

Jót tesz a szervezetének, ha közvetlenül a meccs után szusit és tésztát fogyaszt, továbbá sok halétel is a tányérjára kerül. Így aztán villámgyors a regenerálódása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!