molesztálás

2017.10.23. 20:49

James Toback filmrendezőt is szexuális zaklatással vádolják

Csaknem negyven nő vádolja szexuális zaklatással az amerikai filmrendezőt a Los Angeles Times című lapban.

A tekintélyes újság hétfői oknyomozó riportjában a molesztált 38 színésznő, illetve színésznőaspiráns közül 31 névvel is vállalta a vallomást. A ma 72 éves Toback évtizedeken át folytatta üzelmeit – derül ki a cikkből.

A nők szerint a rendezőnek szokása volt, hogy Manhattan utcáin portyázott vonzó fiatal nőket keresve, akik előtt aztán megcsillantotta a színésznői karriert. Az interjúként vagy elbeszélgetésként beígért találkozók azonban, amelyek szállodai szobában, filmes lakókocsiban vagy nyilvános parkban történtek, hamar „szexuális fordulatot vettek”.

A rendező azzal hencegett frissen felszedett partnereinek, hogy milyen nagy hírességeket sikerült ágyba vinnie, és közben szexuális szokásairól is kifaggatta őket, egyesek előtt önkielégítést végzett.

A cikk szerint a rendezőnek tulajdonított zaklatások idején egyetlen érintett sem fordult a hatóságokhoz.

A ma 72 éves filmes visszautasít minden vádat. Azt mondta a Los Angeles Timesnak, hogy soha nem találkozott ezekkel a nőkkel, vagy ha mégis, legfeljebb öt percig. Állítása szerint az elmúlt 22 évben „biológiailag sem lett volna képes” elkövetni a terhére rótt cselekményeket, mert cukor- és szívbetegségben szenved, amelyekre gyógyszereket szed.

Toback főbb munkái közé tartozik az önéletrajzi ihletésű Nővadász (1987), a Mike Tyson bokszolóról szóló 2008-as dokumentumfilmje, a Tyson, a Fekete-fehér című 1999-es filmdráma Robert Downey jr.-ral és Jared Letóval a főszerepben, az Elcsábítva és elhagyatva (2013), a Bugsy (1991) című gengszterfilm forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölték.

Legújabb filmjét, a The Private Life of a Modern Woman (2017) című filmdrámát a velencei filmfesztiválon is bemutatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!