szolgálunk és szállunk

2017.10.16. 16:51

Szeretne repülő motort? A dubaji rendőröknek hamarosan lesz

A Star Wars-filmeket idéző utópia Dubajban nemsokára valósággá válik.

A repülés sokunk gyerekkori álmaiban szerepel, de keveseknek adatik meg, hogy meg is tudják valósítani. A pénzben bővelkedő olajváros, Dubaj viszont újra és újra szereti meglepni a világot valamivel: a világ legmagasabb épülete éppúgy megtalálható itt, mint a légkondicionált buszmegállók, a robotrendőrök vagy éppen a repkedő rendőrségi motorok.

Úgy látszik, a dubaji hatóságok nem elégedettek a Lamborghinikkel és Ferrarikkal felturbózott járműflottájukkal, egy kiállításon ugyanis minden eddiginél utópisztikusabb megoldást mutattak be: repülő motorokat. Bár a hír akár kacsa is lehetne, nem az, hiszen a különleges eszközöket az orosz Hoversurf cég kifejezetten az arab város igényeinek eleget téve fejleszti.

A The Telegraph cikke szerint a dubaji zsaruk az elektromos motorokkal akár 70 km/órás sebességgel is tudnak majd „száguldani”, 25 percen keresztül. A jármű egyébként nagyjából úgy néz ki, mint egy hatalmas drón, ráadásul pilóta nélkül is röptethető lesz, így kamerákkal felszerelve akár valódi drónként is működhet majd.

Ebből is látszik: ami pár éve még filmes utópia volt, ma már egyre inkább valósággá válik.

Borítókép: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!