Székesfehérvár

2014.09.07. 09:00

Vendégségben Várfalván

Sárkeresztes/Várfalva - A harmadszor megrendezett Várfalvi Községi Napok és Hagymafesztivál alkalmából utazott Erdélybe a sárkeresztesiek egy csoportja.

Igari Balázs

A keresztesiek a testvértelepülés kétnapos rendezvényén vettek részt augusztus 29-30. között, Farmos és Balatonakali csapatával együtt. A közel 7 órás utazást követően az erdélyiekre jellemző fogadtatásban volt része a vendégeknek. A partnerkapcsolat lassan évtizedes múltra nyúlik vissza, így többeknek valóban nem voltak ismeretlenek a szállást adó családok, hiszen Várfalváról is évente sokan visszajárnak a sárkeresztesi falunapra.

Az esti hivatalos fogadáson a Farmosi Rózsa Nyugdíjas Egyesület műsora köszöntötte a vendégeket, majd a helyiek disznótoros vacsorára vártak mindenkit, ahol a hosszú utazás fáradalmait a kihagyhatatlan házi pálinkákkal is enyhíthették.



A keresztesi Figurázó Néptánccsoport nagy tapsot kapott a testvértelepülés községi napján (Fotó: Igari Balázs)

Szombaton a Várfalvától négy kilométerre található Kövenden zajlottak az események, a délelőtti pörköltfőző verseny eredményeinek minősítése után közös ebéd következett, majd indultak a programok. Marginean János, Várfalva polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a testvértelepülések képviselőinek emléklapot és egy Aranyosszék, Torda és Torockó történelmét áttekintő könyvecskét nyújtott át a községi nap alkalmából. Délután várfalvi és torockói iskolások furulya és citerakoncertje volt látható, köszöntötték a településen élő 50 éves házassági évfordulót ünneplő párokat, fellépett a Sárkeresztesi Figurázó néptánccsoport, majd a kövendi néptáncosok léptek a színpadra. Volt bábelőadás gyermekeknek és a Valahol Európában musical a Kisbágyoni Köménymag Színjátszócsoport előadásában. Óriási sikert aratott Csocsesz fellépése, amit késő este a Republic koncertje koronázott meg, ahol közel 2000 ember ugrálva hallgatta végig a mai és a 20 éves dalokat.

A napok zárásaként tűzijátékkal köszönték meg a megjelenteknek a részvételt. Az időjárás mindvégig nagyszerű volt, így Várfalva egy sikeres községi napot, Sárkeresztes pedig egy tartalmas utazást tudhat maga mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!