Székesfehérvár

2014.03.12. 12:45

Végre új kopóréteg kerül a Nefelejcs utcára

Székesfehérvár - Évtizedes ígéret valósul meg: felújítják a Nefelejcs utcát, de a Karinthy utcában is lesz aszfaltozás.

Sebestyén Lilla

A Nefelejcs utca a város legrosszabb állapotú útja, ám elég forgalmas. Amint azt Deák Lajosné, a 11-es körzet önkormányzati képviselője az idei tervek apropóján elmondta, az út kopórétegét lecserélik, illetve a járda bizonyos szakaszait is, a Saára Gyula-program keretében. Ugyanilyen munkálatokat terveznek a Karinthy utca Zsolt utca és Pozsonyi út közé eső szakaszán és két zebrát is kialakítanak: a Géza utca és az Álmos vezér utca találkozásánál elsősorban a Hétvezér iskolába járó tanulók védelmében és a Pozsonyi úti csomópontban.

Nagy Zsolt, a Közlekedési és Közműellátási Iroda vezetője és Deák Lajosné önkormányzati képviselő is elmondta: a Nefelejcs utca mostanra veszélyessé vált, a felújítása halaszthatatlan (Fotó: Koppán Viktor)

A Király sor és a Géza utca kereszteződésében újrafestik a meglévő zebrát, mivel az évek alatt szinte láthatatlanra kopott. Sőt ezen a részen, egy középszigettel is segítik a gyalogosátkelését. Több parkolót is kialakítanak a körzetben. Az Almássy lakótelepen összesen 10 férőhelyeset, míg a Kisteleki úti bölcsőde előtt egy teljes parkolósávot akarnak csinálni, mivel ezeken a területeken mostanra szinte lehetetlenné vált a parkolás.

- Egy parkot is kialakítunk a Király sor és a Móricz Zsigmond utca találkozásánál, hogy maradjon egy kis terület virágokkal, padokkal, amit a helyiek közösségi térként is tudnak használni - mondta el Deák Lajosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!