Székesfehérvár

2014.09.19. 21:00

Védett munkahelyeket ígér a Civil Mozgalom

Székesfehérvár – A Civil Mozgalom – a CIVILEK helyi csapata a nyugdíj előtt álló munkanélküliek problémájára is nagy hangsúlyt fektet – számoltak be egy sajtótájékoztatón pénteken.

Sebestyén Lilla

– Állandó probléma, nem csak a városban, de az országban is, hogy a nyugdíj előtt állók nem kapnak, vagy nem a szakmájuknak megfelelő munkát kapnak. Ma egy ötven év feletti embernek rendkívül nehéz elhelyezkednie, különösen igaz ez a hatvan év feletti korosztályra. Hiszen a fiatalokat, – tény és való – sokkal szívesebben alkalmazzák a munkaadók – mondta el Hollósi Sarolta, a Civil Mozgalom palotavárosi önkormányzati képviselőjelöltje, a Kávészem kávézóban tartott sajtótájékoztatón.

A mozgalom tagjai azt is leszögezték, amennyiben bejutnak a közgyűlésbe, egyik fő feladatuknak tekintik, hogy ezt a helyzetet megoldják. Ígérik, hogy az ötven felettiek számára munkahelyeket teremtenek, a hatvan és hatvanöt év közöttieknek pedig védett munkahelyeket biztosítanak majd, hogy ne segélyből kelljen átvészelniük ezt a nehéz időszakot.

A program kidolgozója, Sarolta, azt is elmondta, először Fehérvárra szeretnének koncentrálni és reméli, a megye többi települése is átveszi, alkalmazza a jó példákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!