Székesfehérvár

2017.06.02. 17:58

Ünnepelt a 30 éves a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon

SZÉKESFEHÉRVÁR - Kedves műsorral, emlékezéssel ünnepelte pénteken a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fennállásának 30. évfordulóját.

Bokros Judit

A Fehérvári Civil Központban jöttek össze az ünneplők, akiket először Rábai Ildikó, az intézmény igazgatója köszöntött. Beszédében felidézte az otthon múltját, azt, hogyan alakult az értelmi fogyatékkal élők ellátása napjainkig. Beszélt a szülők és az önkormányzat összefogásáról az ellátottak érdekében, valamint arról, hogyan vette föl az intézmény Frim Jakab nevét.

Megtudhattuk: jelenleg három részlegen látnak el összesen 55 gondozottat. Hétköznapjaikat a családias légkör, a nyitottság, tolerancia jellemzi, a gondozókkal, munkatársakkal igyekeznek szebbé tenni a lakók életét. Cser-Palkovics András polgármester a köszönet hangján beszélt az intézményben végzett munkáról, és elmondta: az önkormányzat a jövőben is segíti működésüket.

Az ünnepségen többször fölléptek az otthon gondozottjai, az énekkar például kedves dalt adott elő, valamint Frim Jakab életéről is bemutattak egy összeállítást. Az előtérben fotókiállítást rendeztek az intézmény életéből, és vetítés is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!